Historisk arkiv

150 000 ekstra til vellykket sommerjobbprosjekt

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne- og likestillingsdepartementet

Bydel Sagene fikk i vår støtte til et sommerjobbprosjekt gjennom tilskuddordningen Barne- og ungdomstiltak i større bysamfunn. Nå er det bevilget 150 00 kroner ekstra til videreføring av dette prosjektet.

Pressemelding

Nr.: 06081
Dato: 11.12.06

150 000 ekstra til vellykket sommerjobbprosjekt

Bydel Sagene fikk i vår støtte til et sommerjobbprosjekt gjennom tilskuddordningen Barne- og ungdomstiltak i større bysamfunn. Tiltaket skulle gi ungdommene arbeidserfaring, sosial samvær, tett oppfølging av voksne arbeidsledere og muligheter til å tjene egen penger. Ungdommene har utført forefallende arbeid i bydelen.

Etter endt prosjektavslutningen var de fleste ungdommen enten i et jobbtiltak eller i en skolesituasjon. Men for noen ungdommer så bydelen behov for å forlenge tiltaket. Barne- og likestillingsdepartementet ønsker å bidra til dette og bevilger kr 150 000 for å gi ungdommene et tilbud ut året. Tiltaket skal gi ungdommene et relevant dagtilbud med arbeidstrening og oppfølging.

Tiltaket er en del av fattigdomssatsingen der bydelene og kommunene blant annet gis midler til å drive tiltak som kan bidra til at ungdommer får tilknytning til arbeidslivet. Dette er tiltak ovenfor ungdommer som sliter litt ekstra med å skaffe seg jobb og som trenger ekstra oppfølging.