Historisk arkiv

200 000 for å forhindre problemutvikling

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne- og likestillingsdepartementet

Gjennom tilskuddsordningen "Barne- og ungdomstiltak i større bysamfunn" bevilger Barne- og likestillingsdepartementet kr 200 000 til et strakstiltak i Bydel Gamle Oslo.

Pressemelding

Nr.: 06080
Dato: 05.12.06

- Strakstiltak til Bydel Gamle Oslo

200 000 for å forhindre problemutvikling

Gjennom tilskuddsordningen "Barne- og ungdomstiltak i større bysamfunn" bevilger Barne- og likestillingsdepartementet kr 200 000 til et strakstiltak i Bydel Gamle Oslo. Flere instanser i bydelen har slått alarm om en negativ utvikling knyttet til miljøet rundt en av skolene i bydelen. Det dreier seg blant annet om rus og kriminalitet.

Nå ønsker bydelen en grundig kartlegging av miljøet, drive feltarbeid og iverksette tiltak overfor ungdommer som trenger spesiell oppfølging. Arbeidet skal foregå på tvers av forskjellige faginstanser og etater, og er berammet for en periode på et halvt år.

- Vi ser for ofte at negative miljøer får utvikle seg over tid, uten at det iverksettes tiltak som får en ønsket virkning. Derfor setter vi pris på at bydelen viser at de er i forkant av problemutviklingen, og kan iverksette forebyggende tiltak på et tidlig tidspunkt, sier barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellem. .

Støtten er en del av Barne-og likestillingsdepartementets tilskuddsordning "Barne- og ungdomstiltak i større bysamfunn" hvor det hittil i år er fordelt nær 40 millioner kroner til barne- og ungdomstiltak i 23 byer.