Historisk arkiv

2,85 millioner til ungdomssatsing i distriktene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne- og likestillingsdepartementet

Barne- og likestillingsdepartementet fortsetter satsingen på ungdom i distriktene. 61 distriktskommuner i 10 fylker inviteres til å søke om tilskudd til aktiviteter.

Pressemelding

Nr.: 06001
Dato: 05.01.06

2,85 millioner til ungdomssatsing i distriktene

Barne- og likestillingsdepartementet fortsetter satsingen på ungdom i distriktene. 61 distriktskommuner i 10 fylker inviteres til å søke om tilskudd til aktiviteter. Det er kommunene med størst nedgang i folketallet de senere år som inviteres. BLD har 2,85 millioner kroner til fordeling med inntil 100.000 kroner per kommune.

- Kommuner som opplever fraflytting og står i fare for å miste sine unge innbyggere trenger en ekstra stimulans for å tenke spesielt på hva som skal til for at ungdom trives og ønsker å komme tilbake etter endt utdanning. Vi vil stimulere til en kommunal ungdomspolitikk hvor ungdom er aktive deltakere i planlegging og gjennomføring av aktiviteter. Dette er god distriktspolitikk, sier barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellem.

Tilskuddene skal først og fremst brukes til å støtte opp om fritidsaktiviteter. Ønsket er at kommunene satser på lokale aktiviteter som styrker unges tilhørighet i hjemkommunen og tro på en fremtid der. Ungdom skal trekkes inn i utformingen av søknaden og i gjennomføring av arbeidet. Det legges vekt på at både jenter og gutters behov og interesser ivaretas ved planlegging og gjennomføring av aktivitetene.

Invitasjon er sendt 40 kommuner i Nord-Norge og 14 kommuner i Trøndelag og Møre og Romsdal. I Sør-Norge gjelder tilskuddsordningen totalt 7 kommuner i Sogn og Fjordane, Hordaland, Hedmark og Buskerud.

Tilskuddsordningen for ungdomssatsing i distriktene ble etablert i 1999. Ved tildelingen i fjor ble søknader fra 45 kommuner imøtekommet. Ordningen blir forvaltet av:
Barne- ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir), www.bufdir.no

Søknadsfirst er 1. Mars


Vedlegg:

Utlysningsbrevet 2006


Liste over kommuner som kan søke:

LISTE OVER KOMMUNER SOM KAN SØKE BARNE- OG LIKESTILLINGSDEPARTEMENTET OM TILSKUDD TIL UNGDOMSSATSING I DISTRIKTENE I 2006:

Hedmark

Rendalen

Buskerud

Flå

Hordaland

Eidfjord

Jondal

Sogn og Fjordane

Solund

Hyllestad

Balestrand

Møre og Romsdal

Sande

Halsa

Smøla

Stordal

Aure

Sør-Trøndelag

Osen

Snillfjord

Tydal

Roan

Nord-Trøndelag

Verran

Røyrvik

Mosvik

Høylandet

Leka

Nordland

Vevelstad

Herøy

Dønna

Træna

Rødøy

Gildeskål

Beiarn

Skjerstad

Sørfold

Hamarøy

Tysfjord

Lødingen

Tjeldsund

Grane

Værøy

Andøy

Moskenes

Bindal

Steigen

Ballangen

Lurøy

Flakstad

Troms

Bjarkøy

Ibestad

Salangen

Kvæfjord

Dyrøy

Torsken

Berg

Kåfjord

Kvænangen

Finnmark

Vardø

Loppa

Hasvik

Båtsfjord

Måsøy

Gamvik

Berlevåg

Unjargga/Nesseby