Historisk arkiv

350 000 til tett oppfølging av ungdommer

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne- og likestillingsdepartementet

Gjennom tilskuddsordingen Barne- og ungdomstiltak i større bysamfunn bevilger Barne- og likestillingsdepartementet kr 350 000 til et straktiltak i Bydel Sagene.

Pressemelding

Nr.: 06079
Dato: 05.12.06

- Strakstiltak til Bydel Sagene

350 000 til tett oppfølging av ungdommer

Gjennom tilskuddsordingen Barne- og ungdomstiltak i større bysamfunn bevilger Barne- og likestillingsdepartementet kr 350 000 til et straktiltak i Bydel Sagene. Flere instanser har slått alarm om en svært negativ utvikling knyttet til et bestemt området i bydelen. Dette gjelder barn og ungdommer i familier med omfattende og sammensatte problemer, og som allerede er i kontakt med hjelpeapparatet.

Mye tyder på at ungdommene også trenger tett oppfølging på kveldstid og i helgene. Dette gjelder blant annet i forhold til skole, familie, venner, fritidsaktiviteter og hjelp til å løse praktiske problemer i hverdagen. Motivasjon for å ta i mot hjelp og behandling for rus og annen problematferd kan også være en utfordring.

Vi har også tidligere støttet tiltak der ungdommer med problemer knyttet til rus, vold og annen kriminalitet har blitt fulgt opp tett over tid av voksne som bryr seg. Dette har gitt gode resultater. I mange tilfeller handler det om ungdommer som har mottatt hjelp fra mange ulike hold uten å lykkes i tilstrekkelig grad. I dette prosjektet skal det jobbes helhetlig med alle aspekter av ungdommenes liv og det skal samarbeides på tvers i bydelen. Det er en forutsetning for å lykkes, sier statsråd Karita Bekkemellem.

Støtten er en del av Barne- og likestillingsdepartementets tilskuddsordning Barne- og ungdomstiltak i større bysamfunn hvor det hittil i år er fordelt nær 40 millioner kroner til barne- og ungdomstiltak i 23 byer.