Historisk arkiv

Aleneboendes levekår analysert for første gang

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne- og likestillingsdepartementet

Statistisk sentralbyrå har laget analysen "Aleneboendes levekår" som ble offentliggjort i dag 06.09.06. Det er første gang det er laget en samlet oversikt og analyse av sentrale levekår for aleneboende i Norge.

Pressemelding

Nr.: 06057
Dato: 06.09.06

Aleneboendes levekår analysert for første gang

 

Statistisk sentralbyrå har laget analysen "Aleneboendes levekår" som ble offentliggjort i dag06.09.06.Det er første gang det er laget en samlet oversikt og analyse av sentrale levekår for aleneboende i Norge.


Forskere fra statistisk sentralbyrå gjennomgikk materialet om aleneboendes levekår. Barne-og likestillingsminister Karita Bekkemellem kommenterte deretter undersøkelsen og la stor vekt på at Regjeringen nå vil se på hva som kan gjøres for de aleneboende. Tallene viser at aleneboende på mange måter er en utsatt gruppe.

- Det er viktig at levekårene blir dokumentert. Et godt oppdatert kunnskapsgrunnlag er viktig for at regjeringen skal kunne vurdere treffsikre tiltak. Jeg ser frem til å gå grundigere inn i funnene, sier Barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellem.

– Aleneboende er ingen homogen gruppe og vi arbeider med å målrette tiltak sa statsråd Bekkemellem.Regjeringenvi legge fram en Handlingsplan mot fattigdom og en Handlingsplan for integrering og inkludering. Tiltakene som foreslås vil også omfatte aleneboende som kommer inn under fattigdomsgrensen eller er innvandrere. Videre pågår det et arbeid med en nasjonal strategi mot sosial ulikhet. Det er naturlig at dette arbeidet tar spesielt hensyn til opplysninger som er fremkommet om helse i analysen om Aleneboendes levekår.

Vi må se til at de aleneboendes interesser blir ivaretatt på lik linje med den øvrige befolkningen, avsluttet statsråden

Aleneboende er definert som personer som ikke er gift eller registrert som partnere, og ikke bor med barn eller andre personer.

Analysen kan leses på www.ssb.no