Historisk arkiv

Regjeringen satser på barn og ungdom

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne- og likestillingsdepartementet

- Gode oppvekst- og levekår for alle barn og ungdom er en hovedoppgave for denne regjeringen, sier barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellem.

Pressemelding

Nr.: 06016
Dato: 22.03.06

Regjeringen satser på barn og ungdom

- Gode oppvekst- og levekår for alle barn og ungdom er en hovedoppgave for denne regjeringen, sier barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellem.For å få til dette må alle som har ansvar for oppvekstmiljøet samarbeide. Offentlige myndigheter må spille på lag med barn, ungdom, foreldre og frivillige organisasjoner.

Barne- og likestillingsdepartementet har et ansvar for å koordinere regjeringens innsats overfor barn og unge. Viktige temaer i en helhetlig satsing er: Et bedre oppvekstmiljø, familie og omsorg, kvalifisering for framtiden, kulturell utfoldelse og aktivitet, helse og sosiale forhold, ungdom og etablering, internasjonalt samarbeid, kontakt og bistand, forskning og kunnskapsutvikling.

Til tross for at svært få barn lever i fattigdom, oppleves dette svært negativt for dem det gjelder.

Et nyttig verktøy for å synliggjøre innsatsen på disse områdene er publikasjonen: "Satsing på barn og ungdom- regjeringens mål og innsatsområder i statsbudsjettet 2006". Her gis informasjon om regjeringens mål og innsatsområder i barne- og ungdomspolitikken og bevilgningene til dette arbeidet i statsbudsjettet for 2006. Publikasjonen er et samarbeid mellom 12 departementer. Publikasjonen sendes ut til alle landets kommuner, fylkeskommuner, fylkesmenn og barne- og ungdomsorganisasjoner m.fl .