Historisk arkiv

- Barn av psykisk syke og rusmisbrukende foreldre skal følges tett

Hjelp før fødsel

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne- og likestillingsdepartementet

- Barn som har psykisk syke og rusmisbrukende foreldre skal følges hele veien fra graviditet hos mor til skolealder. Vi har satt i gang et omfattende prosjekt der fagteam vil bistå og veilede kommunene i arbeidet med å bedre de utsatte barnas situasjon, sier barne- og likestillingsminister Manuela Ramin-Osmundsen.

Etter en mobiliseringskonferanse tidligere i høst har 26 kommuner søkt om å få være med i et prosjekt som går fra 2007 til 2014. Det er en forutsetning at kommunens arbeid for denne gruppen blir en integrert del av det allerede eksisterende tjenestetilbudet. De som får godkjent søknaden vil få stimuleringsmidler til å sette i gang med å utforme modellen og finne frem til aktuelle familier som skal delta i prosjektet.

Last ned brosjyren "Gjør noe med det" her.

- Vi gjør dette for å få mer kunnskap, og for å stimulere kommunene til å tenke forbyggende og lage gode modeller for langsiktig oppfølging av barn av psykisk syke og rusmisbrukende foreldre. Jeg har valgt å styrke et fagteam i hver region med en stilling, i alt fem stillinger. sier barne- og likestillingsminister Manuela Ramin-Osmundsen.

De som ansettes vil få i oppgave å bistå kommunene med opplæring og implementering av forskjellige kartleggingsverktøy. De skal videre bistå kommunene i utvikling av tiltak rettet mot barna og foreldrene.

Vi sender i tilegg ut en brosjyre til alle som arbeider med voksne og barn i landets kommuner. Denne skal være en påminnelse og bidra med gode råd for å fange opp barn som kan være i risikosonen.  

Se brosyren i PDF - format

Les statsråd Ramin-Osmundsens tale her

Sylvia Brustad og Manuela Ramin-Osmundsen