Historisk arkiv

Karita skal utdanne grønne forbrukerinspektører.

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne- og likestillingsdepartementet

Barne-og likestillingsminister Karita Bekkemellem som også er forbrukerminister besøker Tiurleiken skole i Oslo for å lansere boken " Forbruker og medmenneske" som er skrevet av Victoria Thoresen med støtte fra Barne-og likestillingsdepartementet.

- Jeg ønsker at forbrukerlære minne elevene om den virkeligheten de har omkring seg og at det nå dreier seg om å ta vare på miljøet vårt. Regjeringen har satt som mål at utslippene av klimagasser skal ned med 30% innen 2020 og vi må begynne der vi alle sammen kan gjøre en forskjell - nemlig hjemme hos oss selv. Vi må bli grønne forbrukerinspektører, sier Bekkemellem.

Regjeringens forbrukerpolitikk er basert på grønne og miljøvennlige verdier og det tror jeg  faktisk at barn og unge ønsker seg mer kunnskap om. Vi kommer til å gjøre den nye boken gratis tilgjengelig slik at den kan lastes ned fritt fra nettet og benyttes av alle som ønsker det. Dette er kunnskap om et tema som er så viktig at alle må kunne lese det fritt.

Det er stor interesse for forbrukerstoff og mange nye tv-programmer viser at dette er noe alle er opptatt av. Barn og unge kan være de beste forbrukerinspektører hjemme i familiene sine sier en engasjert forbrukerminister. Regjeringen understreker betydningen av et bærekraftig forbruk som tar hensyn til miljøet vårt. Det forsterker vi nå ytterligere. Kunnskapsløftet har hele 9 læreplanmål som direkte omfatter bærekraftige forbruk. ”Løftet” går svært langt i å forutsette og vise at bærekraftig forbruk er en viktig del av skolens kunnskapstilfang.

 

Besøket vil foregå på Tiurleiken skole - Romsås senter nr. 7  -kl 13.30