Historisk arkiv

Økte rettigheter og sikkerhet for statlige familiehjem og beredskapshjem

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne- og likestillingsdepartementet

Barne- og likestillingsdepartementet (BLD) og Norsk Tjenestemannslag (NTL) er enige om å utarbeide en standardkontrakt for statlige familiehjem og beredskapshjem. Målet er å gi hjemmene bedre rettigheter og økt sikkerhet i avtaleforholdet med staten.

Siktepunktet er at familiehjem og beredskapshjem som har avtale med det statlige barnevernet så langt mulig skal nærme seg vanlige arbeidstakere med hensyn til rettigheter og oppsigelsesvern. BLD og NTL er samtidig enige om at slike hjem ikke kan underlegges arbeidslivets vanlige bestemmelser om arbeidstid og fritid.

Rett til tjenestepensjon og økt vern mot oppsigelse av kontrakten er to sentrale elementer som skal innarbeides i en ny standardkontrakt for statlige familiehjem og beredskapshjem.

I et møte fredag ettermiddag ble BLD og NTL enige om å etablere en felles arbeidsgruppe for å utarbeide en slik standardkontrakt. Arbeidsgruppen vil starte dette arbeidet umiddelbart etter sommerferien. Arbeidet skal være sluttført innen utgangen av 2007.

-----

Priv. til red.:

Kontaktpersoner:

BLD:          Ekspedisjonssjef Haktor Helland                    22 24 26 20 / 97 50 23 24

NTL:          Forbundssekretær Unni Karlsen                      23 06 15 37 / 90 96 33 76