Historisk arkiv

Tvangsekteskap

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne- og likestillingsdepartementet

Drammen Kommune er blitt utnevnt som pilotkommune for et nasjonalt treårig prosjekt rundt temaet æresrelatert vold. Barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellem har besøkt Drammen kommune i dag og bevilget kr 2 millioner til prosjektet.

Drammen Politistasjon og Drammen har som et ledd i sitt SLT-samarbeid (Samordning av lokale rus- og kriminalitetsforebyggende Tiltak), søkt om midler til å realisere et tverretatlig prosjekt rundt temaet æresrelatert vold. Prosjektet foreslås som et nasjonalt pilotprosjekt. En ønsker å igangsette et treårig bredspektret prosjekt som involverer alle relevante etater, sektorer og fagmiljøer, så vel som alle forvaltningsnivåer. Mandatet blir å innhente aktuell, og utvikle ny kompetanse, utarbeide tiltakskjeder og tilslutt å utvikle og implementere rutiner. Det forutsettes at arbeidet skal ha nasjonal overføringsverdi.

 

Statsråd Karita bekkemellem, Ordfører i Drammen Kommune Tore Opdal Hansen og Nina Bjørlo, som leder krimavsnittet ved Søndre Buskerud politidistrikt. Foto: Siri Wolland 

Barne- og likestillingsministeren mottok også rapporten ”Tvangsekteskapssaker i hjelpeapparatet” av forskerne Anja Bredal og Lill Skjerven. Regjeringen bestilte rapporten for å få kartlagt omfanget av tvangsekteskap i Norge og for å kunne styrke hjelpetilbudet og forebyggende tiltak. 

Les rapporten her:

www.skk.uio.no