Historisk arkiv

430 000 til to strakstiltak i Oslo

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne- og likestillingsdepartementet

Barne- og likestillingsdepartementet har bevilget 430 000 kroner til strakstiltak i to bydeler i Oslo. Begge tiltakene retter seg mot konflikter og gjengdannelser i ungdomsmiljøene.

Bydelene opplever økte utfordringer med kriminalitet i ungdomsmiljøene. De har iverksatt ulike tiltak gjennom sitt ordinære apparat, men ønsker å styrke arbeidet med tett oppfølging, miljøarbeid og positive aktiviteter i tilknytning til nærmiljøet.

- Det er viktig å gripe inn tidlig. Ellers kan slike gjengdannelser og konflikter skape utrygghet i et helt ungdomsmiljø, sier barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt.

- Vi har fått flere slike henvendelser de siste årene. Det kan synes som om dette er et fenomen som dukker opp med jevne mellomrom. Derfor er det viktig at kommuner og bydeler har beredskap på dette, sier Huitfeldt.

I løpet av det siste året er det også gitt midler til arbeid rettet mot konflikter i ungdomsmiljøene både i byene Halden, Sandefjord og i bydel Gamle Oslo. Nå er det bydelene Frogner og Søndre Nordstrand som trenger støtte.

Støtten er en del av Barne- og likestillingsdepartementets tilskuddsordning Barne- og ungdomstiltak i større bysamfunn hvor det hittil i år er fordelt om lag 50 millioner kroner til ulike tiltak i 23 byer.