Historisk arkiv

La merkesak bli vanesak

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne- og likestillingsdepartementet

Barne-og likestillingsminister Anniken Huitfeldt lanserte fredag kampanjen for merkene Svanen, blomsten, Ø-merket og Fairtrade- Max Havelaar. Hensikten er å få norske forbrukere til å bli bedre kjent med merkene og på den måten bli bedre og mer bærekraftige forbrukere.

Barne-og likestillingsminister Anniken Huitfeldt lanserte fredag kampanjen for merkene Svanen, blomsten, Ø-merket og Fairtrade- Max Havelaar.
Hensikten er å få norske forbrukere til å bli bedre kjent med merkene og på den måten bli bedre og mer bærekraftige forbrukere.

”Gjør fremtidens merkesak til vanesak”. Er slagordet som kommer til å møte mange nordmenn i ukene som kommer. De fire merke-ambassadørene; Kåre Willoch, Thorvald Stoltenberg, Terje Håkonsen og Bertine Zetlitz fortalte om sitt miljøengasjement og viktigheten av å handle varer med de norske merkene. 

- Vi mener økt bevissthet og kunnskap om merkeordningene bidrar til at flere kjøper varer som tar hensyn til miljø og rettferdig handel, sier statsråd Anniken Huitfeldt som er statsråd for forbrukersaker.

For første gang går merkeordningene Svanen, Blomsten, Ø-merket og Fairtrade sammen om en felles kampanje for å skape oppmerksomhet om bærekraftig handel og merking av varer.

Miljøverndepartementets undersøkelser viser at folk gir ønsker å bidra til å løse miljløproblemene hvis det legges til rette for det. 82 % sier at de ønsker å kjøpe miljømerkede produkter. De fleste vil gjerne handle mer miljøvennlig og solidarisk enn vi får til i praksis.

- Gjør det til en vanesak å velge merkede varer. Hver dag foretar vi valg når vi handler dagligvarer. Summen av alle kjøpene våre vil kunne gjøre en stor forskjell for både miljøet, for helsa, og for medmennesker i den tredje verden som produserer varer for oss, sier Barne-og likestillingsminister Anniken Huitfeldt.

Kampanjen har egne nettsider på www.merkesaken.no