Historisk arkiv

Vil bekjempe diskriminering i statlig sektor – kartlegger innsatsen.

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne- og likestillingsdepartementet

Overrekkelse av Likestillings-og diskrimineringsombudets rapport "Kartlegging av etnisk diskriminering i offentlig sektor" til statsråd Manuela Ramin-Osmundsen

Tid: 22. januar 2008 – kl 10.30
Sted: Statsrådens møterom – BLD- R5 -Akersgaten 59

Pressen er velkommen.

Likestillings- og diskrimineringsombudet har etter oppdrag fra Arbeids- og diskrimineringsdepartementet laget en rapport om kartlegging av diskriminering i statlig sektor. Rapporten er basert på redegjørelser fra departementer og underliggende etater om deres arbeid mot diskriminering av personer med innvandrerbakgrunn. 

- 03.09.2007, ba statsråd Bjarne Håkon Hanssen om at påstander om diskriminerende holdninger i det offentlige må tas alvorlig. Foranledningen var at  den 06.08.2007 ble Ali Farah slått ned i Oslo. Dette skapte i ettertid reaksjoner.

Regjeringen ba 18 departementer og deres underliggende organer om å kartlegge diskriminering og hva som gjøres for å bekjempe dette. Likestillings-og diskrimineringsombudet leverer i morgen rapporten til statsråden og gir anbefalinger til eventuelle videre undersøkelser og/eller strakstiltak.