Historisk arkiv

Gir 50 000 til tiltak for utsatt ungdom i bydel Søndre Nordstrand i Oslo

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne- og likestillingsdepartementet

Barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt har bevilget 50 000 kroner til strakstiltak i bydel Søndre Nordstrand i Oslo. Tiltakene retter seg mot uroligheter, konflikter og gjengdannelser i ungdomsmiljøene.

Bydelen opplever utfordringer med kriminalitet og uroligheter i ungdomsmiljøene. De har iverksatt ulike tiltak gjennom sitt ordinære apparat, men ønsker å styrke arbeidet med tett oppfølging, miljøarbeid og positive aktiviteter i tilknytning til nærmiljøet.

- Det er viktig å gripe fatt i en slik situasjon tidlig for å stoppe negativ utvikling.  Investering i disse ungdommers hverdag er den beste investeringen vi kan gjøre for fremtiden, sier Huitfeldt.
I løpet av det siste året er det også gitt midler til arbeid rettet mot konflikter, kriminalitet og uroligheter i ungdomsmiljøene både i byene Halden, Fredrikstad og Moss samt tre bydeler i Oslo.
Støtten er en del av Barne- og likestillingsdepartementets tilskuddsordning Barne- og ungdomstiltak i større bysamfunn hvor det hittil i år er fordelt om lag 50 millioner kroner til ulike tiltak i 23 byer.