Historisk arkiv

Kontaktkonferansen 2009

Innspill inn til FN og FNs kvinnekommisjon 2.mars

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne- og likestillingsdepartementet

Kontaktkonferansen er en spesielt viktig møteplass mellom myndigheter og de frivillige organisasjoner. -Sammen har vi klart å skape en arena for å diskutere og å bidra til å sette dagsorden i viktige likestillingsspørsmål, nasjonalt og internasjonalt, sier Barne- og likestilingsminister Anniken Huitfeldt.

Kontaktkonferansen er en spesielt viktig møteplass mellom myndigheter og de frivillige organisasjoner.
-Sammen har vi klart å skape en arena for å diskutere og å bidra til å sette dagsorden i viktige likestillingsspørsmål, nasjonalt og internasjonalt, sier Barne- og likestilingsminister Anniken Huitfeldt.

Dagens debatt ”Lik fordeling av ansvar mellom menn og kvinner, inkludert omsorg i forhold til HIV/AIDS”. er et viktig utgangspunkt for bidragene vi skal ta med til FN og diskusjonene der.  Det er viktig at vi ser sammenhengen mellom nasjonal politikk og internasjonal politikk når det gjelder likestilling, sier leder i FOKUS, Martha Rubiano Skretteberg.

-Likestilling har lenge vært koplet til kvinner og deres kamp for økonomisk selvstendighet, lik lønn og mot undertrykking og vold. Men likestilling er et prosjekt for begge kjønn, og i de senere år har det skjedd positive ting med mannsrollen og menns deltakelse og kamp for likestilling, sier Barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt.

Dagens fedre tar aktivt del i ansvaret for omsorgen for barna. Det er likevel fortsatt stor forskjell på fedres og mødres tilpasninger i arbeidslivet når de får barn.
Mer likestilte foreldreskap er en forutsetning for at fedres og mødres arbeidslivstilpasninger kan bli mer like.

-Innspillene som kommer frem i dag tar vi med oss i vårt videre arbeid med å fremme likestilling mellom kjønnene både i vårt eget land, i FN og i vårt bistandsarbeid, sier Huitfeldt.

FOKUS – Forum for Kvinner og Utviklingsspørsmål organiserer kontaktkonferansen i samarbeid med Barne- og Likestillingsdepartementet, Utenriksdepartementet, Likestillings- og Diskrimineringsombudet og Reform – Ressurssenter for menn.