Historisk arkiv

Nordisk konferanse mot menneskehandel åpnet i Oslo

Huitfeldt åpnet konferanse mot handel med barn

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne- og likestillingsdepartementet

Økt kunnskap kan hjelpe flere ofre

Barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt tok til orde for å intensivere kampen mot organisert handel med barn. Konferansen på Folkets hus i Oslo har deltakere fra alle de skandinaviske landene og arrangeres av Redd Barna, med støtte fra Barne- og likestillingsdepartementet.

Barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt tok til orde for å intensivere kampen mot organisert handel med barn.

Konferansen på Folkets hus i Oslo har deltakere fra alle de skandinaviske landene og arrangeres av Redd Barna, med støtte fra Barne- og likestillingsdepartementet.
Barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt fokuserte i sitt innlegg på hva som ligger i begrepet menneskehandel og at tvangsarbeid og slavelignende arbeid i hjemmet også faller også inn under denne definisjonen.
 
- ” Dessverre ser det ikke ut til at etterspørselen etter barn på sexmarkedet eller som billig arbeidskraft minker, tvert i mot øker dette markedet og den utviklingen må vi stoppe” sier Huitfeldt.

Hun understreket også at enslige mindreårige asylsøkere er en gruppe vi må ha spesielt fokus på i forhold til temaet handel med barn.
- Der det er mistanke om at et barn kan være utsatt for menneskehandel har barnevernet et klart ansvar sa Huitfeldt. 

I 2008 fikk om lag 20 mindreårige antatte ofre oppfølging innefor tiltaksapparatet. Det er grunn til å anta at det er langt flere mindreårige ofre for menneskehandel i Norge enn de man i dag klarer å oppspore.

- Økt kunnskap vil kunne hjelpe flere ofre for menneskehandel i Norge i årene som kommer avsluttet Huitfeldt.