Historisk arkiv

Strakstiltak til bydel Grorud

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne- og likestillingsdepartementet

200 000 til mer utepatruljering og arbeidstiltak for utsatte ungdommer

Barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt har bevilget 200 000 kroner til strakstiltak i bydel Grorud i Oslo. Tiltakene retter seg mot konflikter og uroligheter i ungdomsmiljøene.

Bydelen har i vår hatt utfordringer med konflikter og uroligheter i ungdomsmiljøene. For å hindre at utryggheten og uroen sprer seg har de iverksatt tiltak gjennom sitt ordinære apparat. Samtidig ønsker bydelen å styrke arbeidet med tett oppfølging gjennom økt bemanning i utepatruljen, flere natteravner og et større tilbud av jobbtiltak og fritidsaktiviteter.

- Bydelen har gode aktiviteter som kan hjelpe ungdom med å bryte med dårlig miljø. Jeg er glad for å kunne bidra til å styrke dette arbeidet, sier Huitfeldt

Utepatruljen har fokus på å følge opp ungdom der de ferdes, og arbeidet støttes opp gjennom et godt tverrfaglig samarbeid som bla. består av ansatte med rusfaglig kompetanse, politi, ansatte innenfor fritid og kvalifisering, NAV, barnevernet, helsestasjon med flere. I løpet av det siste året har regjeringen også gitt midler til arbeid rettet mot konflikter og kriminalitet i ungdomsmiljøene både i flere bydeler i Oslo og i byene Halden, Moss og Fredrikstad. Støtten er en del av Barne- og likestillingsdepartementets tilskuddsordning Barne- og ungdomstiltak i større bysamfunn,  hvor det hittil i år er fordelt om lag 50 millioner kroner til ulike tiltak i 23 byer.