Historisk arkiv

Innledning til rundbordsdialog om barn og mobil

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne- og likestillingsdepartementet

Stadig flere barn, og stadig yngre barn, blir aktive mobilbrukere. Derfor blir det også viktigere å gjøre mobilbruken sikrere og mer kontrollert. Dette har vært målet for samarbeidet og dialogen mellom aktørene frem mot dagens konferanse.

Mandag 12. juni 2007.

Sjekkes mot fremførelse

Velkommen til denne rundebordsdialogen om barn og mobilbruk. Møtet som avholdes i dag er resultatet av et imponerende samarbeid mellom aktørene i telebransjen og andre sentrale interessenter på området. På rundebordsdialogen som var i desember i fjor utfordret jeg aktørene til å tenke kreativt på muligheter for å gi barn og foreldre en tryggere og mer gjennomsiktig mediehverdag. Vi har nå kommet langt i dette arbeidet, noe som i stor grad skyldes at telebransjen har vært svært villige til å gå i dialog og tenke kreativt og nytt. Dette fortjener de ros for!

Stadig flere barn, og stadig yngre barn, blir aktive mobilbrukere. Derfor blir det også viktigere å gjøre mobilbruken sikrere og mer kontrollert. Dette har vært målet for samarbeidet og dialogen mellom aktørene frem mot dagens konferanse. Telebransjen, organisasjoner og myndigheter har arbeidet og arbeider aktivt for å få til gode kontrollmekanismer og andre gode løsninger for å skape en tryggere mediehverdag. I dag skal det orienteres om tiltak som er satt i gang, og tiltak som vil bli satt i gang, for å nå dette målet.

Det er et faktum at barn i dag bruker mobil og internett i stort omfang, og barns bruk av disse kommunikasjonsformene er kommet for å bli. Ingen kan eller ønsker å stanse den teknologiske utviklingen. Men som voksne må vi ikke bare følge med på utviklingen. Vi må også ta ansvar for at barna våre unngår skyggsidene og fallgruvene i medieverdenen. Det er viktig å beskytte den særlige sårbare gruppen som barn er. Og det skal ikke spekuleres i at barn er godtroende og uvitende. I den sammenheng er det av stor betydning med tiltak som kan bedre informasjon hos både foreldre og barn, samt tiltak som gir foreldre bedre kontroll over barnas mobilbruk. Jeg er svært fornøyd med at vi har initiativrike og interesserte aktører som kan bidra til å gjøre Norge til et foregangsland på dette feltet.