Historisk arkiv

SIFO 70 år - Forskning til nytte for forbrukerne

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne- og likestillingsdepartementet

Hilsningstale til SIFOs 70 årsjubilieum

SIFOs formålsparagraf sier at det skal drives ”forskning til nytte for forbrukerne”. Og SIFO er faktisk det eneste forskningsinstituttet i Norge som legger forbrukerperspektivet til grunn for sin virksomhet. Dermed har dere en unik posisjon i det norske forskningssystemet

Sjekkes mot framføring

Takk for invitasjonen til å komme hit i dag. La meg med én gang få gratulere dere alle med 70-årsjubileet!

SIFOs formålsparagraf sier at det skal drives ”forskning til nytte for forbrukerne”. Og SIFO er faktisk det eneste forskningsinstituttet i Norge som legger forbrukerperspektivet til grunn for sin virksomhet. Dermed har dere en unik posisjon i det norske forskningssystemet.

Den historiske begrunnelsen for et eget institutt for forbruksforskning har nettopp vært å sikre et godt fagmiljø der forbrukerne står i sentrum for forskningen. Kunnskap om forbrukerens stilling kan dessuten ses som et kollektivt gode; den oppfattes som viktig for allmennheten, men det er få som er villige til å betale hva det koster. Dette gjør det nødvendig med en sterk grunnfinansiering for instituttet.

Hvis det er én ting SIFO særlig utmerker seg på, så er det evnen til å formidle sin forskning til allmennheten. SIFO er godt synlig gjennom ulike medieoppslag, kronikker og intervjuer.

Dette er et hovedpoeng for meg: Forskningsresultatene kommer faktisk ut til deg og meg, og slik blir denne kunnskapen nettopp til nytte for forbrukerne.

 

Forskning som grunnlag for forbrukerpolitikken

Minst like viktig for forbrukerne er det at det politikere og andre beslutningstakere har tilgang på den kunnskapen dere produserer.

Vi som har ansvaret for å utforme og gjennomføre forbrukerpolitikken, er avhengige av den kunnskap som forskningen gir. Jeg trenger forskning som forklarer sammenhenger og gir forståelse – ikke løsrevne fakta.

Spesielt når vi som myndighetspersoner skal fatte beslutninger på vegne av fellesskapet kommer forskningen til anvendelse. Spesielt er det viktig med god kunnskap for å stå imot presset fra store aktører i markedet.

Derfor er det hyggelig å kunne si til dere i dag, at SIFO gjennom flere tiår har vært en viktig kunnskapsleverandør for alle som arbeider med forbrukerpolitikk, og for andre deler av samfunnet.

SIFOs utvikling og sentrale bidrag

Å bli 70 år er kanskje ikke det som er mest beundringsverdig. Jeg vil heller applaudere den evne SIFO har vist til å endre seg i takt med samfunnet. Fra å være et miljø med husholdning og heimstell som sentrale tema, har instituttet utviklet seg til å bli et institutt med bred samfunnsvitenskapelig kompetanse.

SIFOs arbeid er relevant for forbrukernes og husholdningenes hverdag. Det er nok å nevne temaer som:

o standardbudsjettet
o konkurranse og forbrukerperspektiv på ulike markeder – for eksempel dagligvaremarkedet
o forbrukernes stilling i informasjonssamfunnet
o barn og unge som forbrukere
 
SIFO kunne i 2008 presentere forbrukernes evaluering av i alt 40 bransjer i Norge. Forbrukertilfredshets-indeksen illustrerer samspillet mellom SIFO, Forbrukerrådet, Forbrukerombudet og Barne- og likestillingsdepartementet.


Dette samarbeidet er viktig fordi disse institusjonene sammen danner et solid apparat for vern av forbrukernes interesser, og utøvelse av forbrukerpolitikken i Norge. 

Regjeringens ambisjoner på forbrukerområdet

Jeg har allerede blitt utfordret på hva vi vil prioritere i forbrukerpolitikken. På det spørsmålet finnes det noen svar i den nye regjeringserklæringen: Regjeringen har løftet frem forbrukerområdet i Soria Moria II.

Vi ønsker å styrke kunnskapsgrunnlaget om miljø- og klimavennlig forbruk, og informasjonen til forbrukerne, slik at de selv kan gjøre miljøvennlige valg. Vi har en sterk og velfungerende ordning for miljømerking i Norden som vi vil bygge videre på. Vi vil sikre forbrukerne god informasjon om pris og kvalitet gjennom å utvikle nøytrale informasjonsløsninger. En mulighet er flere løsninger som finansportalen, som var en viktig satsing i forrige 4-årsperiode.

Vi ønsker å styrke forbrukernes stilling når det gjelder kjøp av bolig og håndverkertjenester. Det foreligger et forslag om bruk av tilstandsrapport ved salg av brukt bolig. I tillegg arbeider vi for å få folk til å bruke skriftlig avtale ved kjøp av håndverkertjenester.

Også finansområdet er viktig for forbrukerne. Regjeringen har tatt til orde for en helhetlig gjennomgang av forbrukervernet på finansområdet. Vi ønsker å styrke tilsyn og kontroll med utvikling og markedsføring av finansielle produkter overfor forbrukerne.

Sist, men ikke minst, vil jeg nevne at vi legger opp til å se nærmere på styrkeforholdene i verdikjeden for mat. Vi må kunne bidra til åpenhet og innsyn, og å sikre forbrukernes interesser. Det er blant annet de store matvarekjedenes posisjon vi ønsker å sette fokus på.

Ambisjonene her stiller store krav til kunnskap om forholdene for forbrukerne i Norge. SIFOs rolle som uavhengig forskningsinstitutt og kompetansesenter gjør dere til en viktig bidragsyter i så måte. 

Sammen med Forbrukerrådet og Forbrukerombudet utgjør dere viktige pilarer i et solid myndighetsapparat på forbrukerfeltet.

Jeg ser fram til å ta fatt på oppgavene. Det er store utfordringer, men med SIFO og det øvrige forbrukerapparatet på laget tror jeg det blir en glede! Jeg ønske dere lykke til med det videre programmet – og fortsatt god feiring av de 70 år.

Takk for oppmerksomheten!