Historisk arkiv

Styringsgruppa anbefaler at matbransjen etablerer ”eSporing as”

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Portal: eSporing

To viktige vedtak er fattet av styringsgruppa for eSporingsprosjektet rett før sommeren; Den 26. mai ble det bestemt at eSporingsløsningen skal ferdigutvikles, og den 16. juni ble det anbefalt at matbransjen etablerer en organisasjon som skal eie og drifte eSporingsløsningen fra 1. juli 2011.

To viktige vedtak er fattet av styringsgruppa for eSporingsprosjektet rett før sommeren; Den 26. mai ble det bestemt at eSporingsløsningen skal ferdigutvikles, og den 16. juni ble det anbefalt at matbransjen etablerer en organisasjon som skal eie og drifte eSporingsløsningen fra 1. juli 2011. Prosjektet har god framdrift og forbereder nå en omfattende videreutvikling av eSporingsløsningen i løpet av høsten 2010.

Vellykket testrunde i vår
Grunnlaget for vedtakene er en vellykket utprøving av eSporingsløsningen i vår. Det var kun en tidlig demoversjon som ble testet, men de mange tilbakemeldingene var positive. Det er gledelig at testen har gitt matbransjen tro på at eSporingsløsningen kan fungere i praksis, og at sikkerheten ved en felles eSporingsløsning er godt nok ivaretatt.

- Vi er fornøyd med resultatene av utvikingsarbeidet så langt, men understreker at mye utviklingsarbeid og testing gjenstår før man sitter med en ferdigutviklet eSporingsløsning, sier prosjektdirektør Geir Kuvås.  

Matbransjen forbereder etablering av "eSporing as" 
Matbransjens arbeid med å etablere en framtidig eierorganisasjon for eSporingsløsningen innebærer et veiskille for arbeidet. Prosjektet vil fortsette utviklingsarbeidet, men overlater helt til matbransjen å avklare hvordan eSporingsløsningen skal eies og driftes etter at prosjektet er avsluttet. Det er viktig at matbransjen nå får handlingsrom til å avklare dette selv. Prosjektet skal avsluttes den 1. juli 2011, og da er det viktig at matbransjen er klar til å ta over eSporingsløsningen og begynne å ta den i bruk. Arbeidsgruppa som har utredet hvordan eSporingsløsningen skal eies, driftes og finansieres var klar i sine anbefalinger.

- Disse anbefalingene har styringsgruppa fulgt, sier leder av styringsgruppa Ola Hedstein. Jeg håper og tror at matbransjen i fellesskap får stiftet et selskap med en konkret forretningsplan og tydelige mål for å styrke sporbarheten i matkjeden. Styringsgruppa har hatt en grundig behandling med god takhøyde for kritiske innvendinger. Det er oppløftende at vårens arbeid har ledet til en bred enighet om videre arbeid, forteller Ola Hedstein videre.

Fem av bransjeorganisasjonene i styringsgruppa har tatt på seg oppgaven med å få konstituert et interimsstyre for et aksjeselskap som har fått arbeidstittelen ”eSporing as”.  Disse organisasjonene er Dagligvarehandelens Miljøforum, Fiskeri- og havbruksnæringens landsforening, NHO Mat og bio/Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund, Frukt- og Grønnsaksgrossistenes Servicekontor og Norsk Landbrukssamvirke.