Historisk arkiv

Sport og kringkasting i Brussel

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Europaportalen

Statssekretær Lotte Grepp Knutsen besøker Brussel 26. og 27. november for å diskutere relevante saker innenfor utdanning og kultur. Hun skal også møte EU-formannskapet, kulturminister Lena Adelsohn-Liljeroth.

Når Kultur- og kirkedepartmentets statssekretær er i Brussel, har det flere årsaker. Først på programmet står en konferanse arrangert av det svenske formannskapet  i samarbeid med Nordic Broadcasting Cooperation, som er foreningen for de nordiske allmennkringkasterne. NRK og kringkastingsselskapene i de fem nordiske landene er opptatt av å ta vare på historisk materiale og å gi folk tilgang til historisk stoff. Arrangementet skal sette fokus på hva som må gjøres på et europeisk nivå, og diskutere hvordan man på best mulig måte kan gjøre arkivene tilgjengelig for et bredere publikum.

 

Fredagen møter statssekretæren blant annet Pierre Mairesse, som er direktør i Kommisjonens generaldirektorat for utdanning og kultur. Temaet for møtet er hvilke konsekvenser det får at sport er tatt inn som tema under den nylig ratifiserte Lisboatraktaten.

 

Grepp Knutsen vil også ha møter med de norske nasjonale ekspertene som jobber for generaldirektoratet for informasjonssamfunnet og media, og Cecilie Cave, som er nasjonal ekspert i generaldirektoratet for utdanning og kultur. I tillegg skal hun møte direktør for ESA, Per Sanderud, og EFTA-sekretariatet ved visegeneralsekretær Bergdís Ellertsdóttir.

 

Statssekretæren i KKD har med seg spesialråd Helge Sønneland og avdelingsdirektør Bengt Olav Hermansen.