Historisk arkiv

Støre leder Nasjonalt Europaforum i Oslo

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Europaportalen

Utenriksminister Jonas Gahr Støre leder Nasjonalt Europaforum tirsdag 3. november i Oslo. Tema for årets møte er ”EØS-avtalen 15 år: Erfaringer”.

I år er det 15 år siden EØS-avtalen ble inngått, og i løpet av disse årene er det bygget opp et bredt erfaringsgrunnlag i ulike deler av samfunnet. Hva er våre hovederfaringer med EØS-avtalen? Hvilke implikasjoner har den hatt for Norge og for vårt forhold til EU? Dette er noen av spørsmålene som skal diskuteres på årets møte i Nasjonalt Europaforum.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre har invitert rundt 30 representanter fra ulike miljøer til å delta i rundebordskonferansen. Blant innlederne finner vi blant annet Erna Solberg fra Høyre, Ola Borten Moe fra Senterpartiet, Heidi Sørensen fra Sosialistisk Venstreparti og Øivind Håbrekke fra Kristelig Folkeparti samt forskere og representanter for arbeidslivets parter.

Regjeringen har varslet at den vil nedsette et offentlig utvalg som skal foreta en grundig gjennomgang av EØS-avtalen. Nasjonalt Europaforum er en mulighet for sentrale samfunnsaktører til å formidle og diskutere sine erfaringer med avtalen. Media og et begrenset antall interesserte vil ha anledning til å følge debatten. 

Utenriksminister Jonas Gahr Støre leder selv forumet, som ble etablert i 2006 som en arena for dialog og debatt om europapolitiske utfordringer og muligheter med relevans for Norge. 

Les mer om Nasjonalt Europaforum på Europaportalen.

  • Tid: Tirsdag 3. november 2009, kl. 13.00-16.00
  • Sted: Utenriksdepartementets lokaler i Oslo.
  • Påmelding: Ønsker du å være tilhører på Nasjonalt Europaforum, kan du melde deg på til Maria Martens, rådgiver i Utenriksdepartementet, på e-post: maria.martens@mfa.no
  • For pressehenvendelser, kontakt kommunikasjonsrådgiver Cecilie Willoch på e-post cecilie.willoch@mfa.no eller mobil 905 35 959.