Historisk arkiv

Støre og Mitchell vertskap for Midtøsten-møte i Brussel

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Europaportalen

USAs spesialutsending til Midtøsten, George Mitchell og utenriksminister Jonas Gahr Støre var tirsdag 12. januar vertskap for et møte med EUs utenrikssjef Lady Catherine Ashton, Frankrikes utenriksminister Bernard Kouchner, Spanias utenriksminister Miguel Moratinos og Midtøsten-kvartettens utsending Tony Blair.

Møtet fant sted i den norske EU-delegasjonens lokaler i Brussel. Mitchell, Ashton, Kouchner, Moratinos, Blair og Støre møttes til uformelle konsultasjoner for å koordinere bistand til de palestinske myndighetene og planer for fortsatt økonomisk støtte til palestinerne.

- Det er viktig å sikre de palestinske selvstyremyndighetenes økonomi for å støtte opp om forsøkene på å gjenoppta fredsforhandlingene. Samtidig er det vanskelig å mobilisere ytterligere bistand uten at politiske forhandlinger igjen kommer igang, sa Støre etter møtet.

Støtten til de palestinske myndighetene var et hovedtema på møtet. Deltakerne bekreftet at de vil gi sin budsjettstøtte tidlig i år, slik statsminister Salam Fayyad ønsker, og oppfordret de arabiske landenene til å gjøre det samme.   

Utenriksminister Støre reiser til Midtøsten 16. -20. januar for blant annet å drøfte fredsprosessen med politiske ledere i regionen.