Historisk arkiv

Norge går inn i samarbeid om nettutvikling i Nordsjøen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Europaportalen

Tirsdag undertegnet olje- og energiminister Terje Riis-Johansen en politisk samarbeidserklæring om å styrke det regionale samarbeidet om nettutvikling til havs i Nordsjøregionen.

I forbindelse med EUs energiministermøte i desember i fjor undertegnet ni europeiske land erklæringen. Norge deltar ikke på EUs ministermøter, men vi har fulgt dette arbeidet nøye og har nå sluttet oss til samarbeidet. Norge blir med dette en del av nettsamarbeidet med Tyskland, Frankrike, Belgia, Luxemburg, Nederland, Sverige, Danmark, Irland og Storbritannia.

Målsettingen er å koordinere utviklingen av et nett til havs i Nordsjøen og tilhørende nødvendige installasjoner på land. Senere i år planlegges det å undertegne en Memorandum of Understanding (MoU) for det videre arbeidet.

- Norge har stort potensial for vindkraft til havs. Dette samarbeidet blir derfor både interessant og viktig for oss. Jeg er glad for at Norge har fått muligheten til å delta i noe som kan bli et viktig samarbeid for landene rundt Nordsjøen, sier Terje Riis-Johansen i forbindelse med undertegningen av den politiske erklæringen.

Temaet vil også bli tatt opp i dagens interpellasjon i Stortinget om et supernett langs kysten og til Europa

Les mer om saken på OEDs nettsider.

.