Historisk arkiv

Praktikant i Brussel gjennom NTNU

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Europaportalen

Masterprogrammet til Europastudier ved NTNU har laget en samarbeidsavtale med Trøndelags Europakontor i Brussel. Dermed er det mulig å søke på et praktikantopphold i Brussel som en del av mastergraden.

- Dette er en unik mulighet til å få innsikt i hvordan EU fungerer, og et godt avbrekk fra lesesalen, sier nåværende praktikant Martha Grønning.

Som en del av mastergraden på Europastudier ved NTNU tilbys det nå et tre måneders praksisopphold ved Trøndelags Europakontor. Praktikantoppholdet gir 15 studiepoeng som dokumenteres gjennom en praksisrapport etter endt opphold. De resterende 15 studiepoengene får studenten gjennom arbeid med masteroppgaven.

Tilgang til informasjon
Trøndelags Europakontor er en kompetansepartner i EU og EØS-spørsmål for trøndersk nærings- og samfunnsliv. Europakontoret er Trøndelags representasjon i Brussel, og er organisert som en forening der blant annet NTNU er medlem. Både universitetet, studenten og Europakontoret drar nytte av utvekslingen forklarer Grønning.

- Masterstudenter er en ressurs for Trøndelags Europakontor, samtidig får jeg tilgang på mye informasjon jeg kan bruke i masteroppgaven min. Dersom man skriver masteroppgave om et politikkområde er det kjempenyttig å være i Brussel, sier Grønning.

Masterskriving på fritiden
Med 37,5 timers arbeidsuke på Trøndelags Europakontor, blir det mindre tid til å jobbe med masteroppgaven. Likevel ville ikke Grønning vært erfaringen foruten.

- Selv om arbeidet med oppgaven blir på fritiden, er det verdt det. Man skal ikke undervurdere denne erfaringen, jeg har lært utrolig mye på bare én måned, sier Grønning.

NTNU tar sikte på å sende ut tre masterstudenter fra europastudier i løpet av året. To i vårsemesteret, og én i høstsemesteret. Grønning er den første i rekken, og hun tror ordningen vil gjøre mastergraden enda mer attraktiv for studenter.

- Det gir mersmak å være i Brussel. Når man jobber som praktikant, er det viktig å ta initiativ selv, og jeg får være med på mange spennende arrangementer og møter, eksempelvis i Europaparlamentet og i Rådet.

I og med at Grønning er student, har hun rett på fullt stipend og lån fra Lånekassen. NTNU disponerer en leilighet, og dekker studentens husleie. I tillegg har praktikanten mulighet til å få Erasmus Placement stipend.

Les utlysningsteksten her.

Det er også ledig stilling som trainee ved Trøndelags Europakontor. Denne er åpen for søkere med relevant høyere utdanning.

Det er mange andre praktikantstillinger for studenter og nyutdannede i Brussel også. Både Osloregionens Europakontor , Sør-Norges Europakontor, Nord-Norges Europakontor Vest-Norges Europakontor, EFTA og EU-delegasjonen har praktikantordninger.