Historisk arkiv

Praktisk erfaring populært blant studenter

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Europaportalen

Ferske tall fra Kommisjonen viser at rekordmange deltar i EU-programmet Erasmus. Særlig benytter mange studenter seg av muligheten for å gjennomføre et praksisopphold i en bedrift eller organisasjon i Europa.

Siden 2007 har Erasmus-programmet tilbudt studenter muligheten til å arbeide i en bedrift eller organisasjon i Europa over en kortere periode for å få praktisk erfaring fra arbeidslivet. For studieåret 2008-2009 var det mer enn 50 prosent så mange studenter som benyttet seg av denne muligheten, sammenlignet med året før. Ifølge en undersøkelse gjennomført av Eurobarometer i 2009, mener mange studenter at praktisk erfaring bidrar til at man står sterkere i jobbmarkedet senere.

Økning også i Norge

I Norge var det en økning på hele 90 prosent i antall studenter som gjennomførte et praksisopphold, fra studieåret 2007-2008 til i fjor. Kun 97 studenter fra Norge benyttet seg av muligheten forrige studieår, men hele 362 studenter fra andre land i Europa kom til Norge for å tilegne seg praktisk jobberfaring.

De mest populære landene for praksisopphold var Spania, Storbritannia, Tyskland og Frankrike. Det var også fra disse landene flest studenter reiste ut med støtte fra Erasmus-programmet.

Viktig bidrag i EUs vekststrategi

Omlag fire prosent av alle studenter i Europa mottar i dag et stipend fra Erasmus en eller annen gang i løpet av studiene, enten for å reise på utveksling eller for å gjennomføre et praksisopphold. Erasmus-programmet gir også støtte til utveksling for de som jobber i staben ved utdanningsinstitusjoner, samt til universiteter og høyskoler slik at de kan samarbeide gjennom ulike prosjekter og nettverk.

Ifølge Kommisjonen bidrar Erasmus-programmet til å nå målsetningene i EUs overordnede strategi for økonomisk vekst og bærekraftig utvikling, Europa 2020. Programmet fremmer inkludering, og tilbyr unge erfaringer og kunnskap som er nødvendig for å stå godt rustet i et konkurranseutsatt og kunnskapsbasert samfunn.

Les mer om tallene fra Kommisjonen her.

Les også pressemeldingen om ny rekord i antall Erasmus-studenter.