Historisk arkiv

Snakket med Kommisjonen om forskningsprogrammet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Europaportalen

Resultatene fra den nye NIFU-STEP-evalueringen av norsk deltakelse i EUs rammeprogram for forskning, inkludert behovene for forenklet regelverk for deltakelse, var blant temaene statssekretær Kyrre Lekve diskuterte i møter med Kommisjonen fredag.

Statssekretær Kyrre Lekve i Kunnskapsdepartementet, som blant annet har ansvaret for politikken knyttet til forskning, universiteter og høyskoler, var fredag 22. januar i Brussel. På agendaen sto blant annet møter med Kommisjonen. Under Lisboa-traktaten samordner EU i større grad sin forskningspolitikk med medlemslandenes politikk på området. I den forbindelse er det viktig å fremme norske interesser.

Et av punktene som ble tatt opp var den nye NIFU-STEP evalueringen av norsk deltakelse i EUs rammeprogram for forskning som ble presentert i Oslo 12. januar. Blant resultatene som kom frem i evalueringen la statssekretæren i sine samtaler med Kommisjonen vekt på behovet for forenkling av regelverket for deltakelse i forskningsprogrammet.

Også norske innspill om et felles forskningsprogram om havet som matkilde, presentert i EUs forskningspolitiske komité, CREST, denne uken, var et tema Lekve la vekt på å formidle.