Historisk arkiv

Deltok på nordisk – baltisk energimøte

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Europaportalen

I forkant av EUs energirådsmøte torsdag 24. november møttes de nordiske og baltiske landene på politisk nivå for å diskutere saker på agendaen til EUs energirådsmøtet. Fra norsk side deltok statssekretær Per Rune Henriksen fra Olje- og energidepartementet.

Blant temaene som ble diskutert på møtet var Europakommisjonens forslag til nytt energieffektiviseringsdirektiv, forslag til forordning for offshore sikkerhet for olje – og gassvirksomhet, og forslag til forordning om infrastruktur på energiområdet. Ifølge Henriksen var det nyttige utvekslinger av synspunkter på møtet og forståelse for norsk ønske om videreføring av norske ordninger innenfor energieffektivisering og offshore sikkerhet.

Likeverdig energipartner
Norge er knyttet til EUs energipolitikk gjennom EØS-avtalen. I mange år nå har det vært praksis at de nordiske og baltiske landene møtes til frokostmøte rett i forkant av  energirådsmøter i EU. Statssekretær Henriksen understreker viktigheten av norsk deltakelse på disse møtene.

- Her fremmer vi norske synspunkter slik at de nordiske og baltiske EU-landene er kjent med disse før energirådsmøtene. Som en del av samarbeidet på energi opptrer og behandles Norge som en likeverdig partner på disse formøtene. På dette møtet deltok det flere nye nordiske energiministre som det var fint og nyttig å møte, sier Henriksen

Han peker også på EUs interesse for å høre om norsk praksis og norske erfaringer innenfor energiområdet.