Historisk arkiv

Dialog med Polen om EU-formannskapet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Europaportalen

Polen tar over formannskapet i EU fra 1. juli. En delegasjon fra Utenriksdepartementet og ambassaden møtte representanter for det påtroppende EU-formannskapet i Warszawa tirsdag 29. mars. Møtet inngår i en årelang tradisjon Norge har med å møte det påtroppende EU-formannskapet.

Et viktig formål med disse møtene er å knytte kontakter og bli kjent med planene for det kommende formannskapet. På møtet ble det også utvekslet synspunkter om sentrale EØS/EU-saker. For den norske delegasjonen var det viktig å informere de polske representantene om Norges nære tilknytning til EU gjennom EØS-avtalen, avtaler på justis- og innenriksfeltet samt samarbeidet innenfor sikkerhets- og utenrikspolitikken. Polen møtte på høyt nivå fra de sentrale departementene i arbeidet med formannskapet.

Ekspedisjonssjef Arthur Harazim (midten t.h) orienterer Ministerråd Niels Engelschiøn (t.h) om det kommende polske formannskapet.

I forkant av formannskapskonsultasjonen ble det arrangert et mini-seminar om Norges tilknytning til EU for representanter fra polsk sentralforvaltning som arbeider med EØS-finansieringsordningene. Polen er den største mottakeren av disse midlene. For tiden forhandles det om innretning av ordningene for perioden 2009 – 2014.


Avdelingsdirektør Per S. Sjaastad innleder om Norges tilknytning til EU.