Historisk arkiv

Nytt arbeidsprogram for EU/EØS-saker

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Europaportalen

Arbeidsprogrammet for EU/EØS-saker for 2011-2012 ble lagt frem 22. juni 2011. Arbeidsprogrammet inneholder en oversikt over prioriteringene for norsk deltakelse og innsats overfor EU på ulike områder og i enkeltsaker det kommende året.

Arbeidsprogrammet for EU/EØS-saker for 2011-2012 ble lagt frem 22. juni 2011. Arbeidsprogrammet inneholder en oversikt over prioriteringene for norsk deltakelse og innsats overfor EU på ulike områder og i enkeltsaker det kommende året. Programmet er utarbeidet av UD i samarbeid med andre departementer.

Arbeidsprogrammet er et sentralt verktøy for å ivareta målsetningene med europapolitikken på en effektiv og helhetlig måte. Dokumentet er ikke en uttømmende liste over aktuelle EU/EØS-saker, men gir oversikt over de sakene som er av antatt størst betydning for Norge.

Norge ønsker å påvirke EU der det er mulig og hensiktsmessig. Erfaringen viser at på saksområder der vi har kompetanse og viktige erfaringer, kan det være mulig å påvirke utformingen av EUs regelverk i retning av norske syn og vurderinger.
Med Lisboa-traktaten er politikkutviklingen i EU blitt mer sektorovergripende og integrert. Det er derfor viktig å se våre ulike avtaler og samarbeidsordninger med EU i sammenheng, i ett felles arbeidsprogram.

Arbeidsprogrammet vil ikke bare være et viktig styringsdokument for forvaltningen. Det vil også være et sentralt referansedokument for Stortinget samt andre institusjoner og aktører som er engasjert i EU/EØS-saker.

Se arbeidsprogrammet her.