Historisk arkiv

Innleder på debattmøte om klima og fattigdomsbekjempelse

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Europaportalen

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim deltar mandag 14.mars på et debattmøte i Brussel om hvordan klima- og finansieringspolitikk kan bidra bekjempe verdens fattigdomsproblemer

Lunsjarrangementet arrangeres av tenketanken ”Friends of Europe” i samarbeid med Den norske EU-delegasjonen, og inngår i serien ”Café Crossfire”.

Verdens rike land må investere 100 milliarder dollar hvert år for å hjelpe utviklingsland med å tilpasse seg og til å minske effektene av klimaendringer. Dersom pengene forvaltes riktig kan de bidra både til miljømessig effektivitet og til å redusere fattigdom.

Innlederne vil blant annet diskutere hvilke instrumenter EUs medlemsland og EU har for å sikre at klimafond blir brukt på en bærekraftig og rettferdig måte. Spørsmålet om hvorvidt offentlig og privat klimafinansiering for fattige land og det Afrikanske grønnfondet kan hjelpe utviklingsland med å utvikle en klimavennlig og ressurseffektiv vekstmodell vil også bli drøftet.

Paneldeltakerne på lunsjdebatten er ved siden av Erik Solheim generaldirektør Jos Delbeke i Generaldirektoratet for klima, direktør Sigrid Kaag i partnerskapsbyrået til FNs utviklingsprogram og Marc Pallemaerts, leder for miljøstyresettprogrammet til det europeiske miljøforskningsinstituttet IEEP.

Mer informasjon om arrangementet og påmeldingsskjema finnes på hjemmesiden til Friends of Europe.

Les mer om Miljø- og utviklingsminister Erik Solheims todagersbesøk til Brussel her.