Historisk arkiv

Uken som var - uke 48

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Europaportalen

Oslo kommune vil brenne italiensk søppel, det reflekteres over grisens fremtid, og hva har Lady Gaga å gjøre med Wikileaks? Mer om dette i uken som var.

I uken som var har folk vært mer opptatt av hvem som lekker enn at det lakker og lir mot jul. Wikileaks startet publisering av mer enn 250 000 hemmeligstemplede dokumenter fra USAs utenrikstjeneste, og Lady Gaga havnet plutselig i hardt vær da hun ble koblet til saken. En 22-årig amerikansk soldat skal, ifølge Aftenposten, nemlig ha lastet ned graderte dokumenter på en tom Lady Gaga-CD mens han angivelig mimet til hitlåten ”Telephone”.

Også andre er i hardt vær. I Europa laver snøen ned, og i Storbritannia står flyene på bakken. Det samme gjorde de i Spania, men det skyldes at spanske flygeledere er misfornøyde med å bare få 1,6 millioner kroner i årslønn. Dermed fikk drøssevis av nordmenn en forlenget spaniaferie, og med kulderekorder i Norge det er sannelig ikke så greit å forstå hvorfor de er så misfornøyde med det.

Berlusconi og Putin avviser enhver tilknytning til italiensk mafia. Samtidig vil Oslo kommune gjerne ha mer å gjøre med italiensk søppel. De vil frakte 200 000 tonn italiensk søppel til Norge med skip, og brenne det for egen maskin i forbrenningsanlegget på Klemetsrud i Oslo. I Aftenposten advarer imidlertid en Italia-ekspert mot å knytte tettere bånd til bossene og deres boss.

Nå som nettene blir lange og kulda setter inn er det viktig å bruke refleks i vintermørket. Osloborgere og trøndere kommer dårligst ut på refleksstatistikken, mens finnmarkingene tilsynelatende er langt mer reflekterte. Mon tro om de har regnet med de mange reinsdyrene som er utstyrt med ”rein-flex”? Om du er reinsdyr eller ei, det er viktig å ha sitt på det rene og sørge for at refleksen er CE-merket og EU-godkjent.

Det er ikke bare omkring reinsdyr man må være reflektert.  Den 3. desember flesket Belgia til og arrangerte ”the Great European Pig Reflection Day”. Det kunne jo være en anledning til å ta ribbeprisene til ettertanke, ettersom butikkene snart er ribbet for ribbe og det er fare for at ikke alle for gasset seg på julaften.

Nederlandske myndigheter vil gjøre hasjen forbeholdt sine egne statsborgere. De mest ivrige motstanderne av forslaget planlegger å ta saken til EU-domstolen. Spørsmålet er om dette bør være en ”joint decision-making” med de andre medlemslandene?