Historisk arkiv

Uken som var - Uke 18

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Europaportalen

<p><span style="FONT-SIZE: 10pt; FONT-FAMILY: Arial">Husbråk hos Silvio Berlusconi. EP-valget nærmer seg, men EUs innbyggere er vanskelige å lokke til valgurnene. Hva vil forbud mot muggmiddel bety for den politiske prosessen i EU? </span></p>

Kona til Silvio Berlusconi vil nå skille seg. Kanskje hun overtar befolkningen og overlater huset til Silvio? (BBC)  

Europaparlamentet ønsker tettere kontroll med nanomateriale, produkter med en dimensjon på mindre enn en tiendedels mikrometer. Det vil si størrelsen på mulighetene for finankrisen snur med det samme. (EUObserver)  

Det er ikke bare Venstre som er for EU, men stemmer mot på samme tid. I følge en ny undersøkelse  lar ikke EUs innbyggere seg imponere til valgurnene av organisasjonens suksess med å redusere mobilregninger, skaffe billigere energi og bedre merking av produkter. (EurAktiv)  / (VG)

Ungarns utenriksminister, Peter Balazs, er engstelig for at de store EU-landene trekker seg fra EU, og uttaler at det er vanskelig å oppnå noe i EU uten Paris og Berlin. At forholdet mellom de to hovedstedene kan være anspent, var imidlertid ikke noe små land skulle blande seg med: ”En skal ikke står mellom elefanter som bryter”, sier han. (EurAktiv)

Europakommisjonens beslutning om å forby muggmiddelet dimetylfumarat (DMF) trådte i kraft 1. mai. Hvordan skal en nå unngå at det gror mugg på politiske prosesser og samler støv? (Europa.eu)