Historisk arkiv

Uken som var – uke 26 (Michael Jackson-spesialutgave)

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Europaportalen

Det bygger seg opp til en Thriller mellom EU og Iran. Den tsjekkiske presidenten liker fortsatt rollen som Bad. Belarus sier Beat It til Russland og Medvedev blir Stranger In Moscow. Og betyr det egentlig noe om du er Black or White? Dette og mer i Uken som var.

I Just Can't Stop Loving You. Foto: Wikimedia Commons

I want to Rock With You sa MEPene som denne uken gikk sammen om å opprette en ny EU-skeptisk partigruppe i Europaparlamentet. Senere i uken ombestemte et viktig finsk medlem fra den lille gruppen seg, og vil fortsette å representere de liberale. Dermed står ECR (European Conservatives and Reformists), som er ledet av de britiske toryene, nå tilbake som noe svekket. Pipen fikk en annen lyd for de grønne, som kunne begynne å synge You Are Not Alone til den enslige piraten fra det svenske Piratpartiet. Han har nå bestemt seg for å gå inn i de grønnes rekker, fremfor de liberale.

Tsjekkias president Vaclav Klaus fortsetter å være en Bad president. Klaus tar nok en gang Lisboa-traktaten til gissel og lover høytidelig at han vil være den siste som signerer traktaten til ratifisering. - Jeg er den siste mohikaner som sloss mot alle, sa presidenten til tsjekkisk radio.

Det bygger seg også opp til en Thriller mellom EU og Iran, hvor retorikken blir sterkere og sterkere for hver dag som går. I mellomtiden er refrenget Blood on the Dancefloor dessverre like aktuelt, spesielt i Irans gater hvor politiet blir mer og mer voldsomme mot demonstrantene. Der betyr det tydeligvis noe om du er Black or White på den politiske fargeskalaen…

I Europaparlamentet fortsetter man å strides om hvem som skal bli Kommisjonens neste president, og flere mener Barroso nå bør få synge sitt siste vers, (She’s) Out of My Life. I så fall må regjeringssjefene spørre noen andre om de Wanna Be Startin’ Something.

Hviterusslands president Lukasjenko sa Beat It til president Medvedev av Russland denne uken, da han i protest mot det han kaller ”handelskrigen” Russland fører, ikke møtte opp på et sikkerhetsmøte i Moskva. Medvedev var synlig sår over den kalde skulderen fra den hviterussiske kollegaen, og kritiserte Lukasjenko på en pressekonferanse for ikke å ha ringt til ham på forhånd. De to landene har mye historie bak seg, men hvem som blir Stranger In Moscow er det ingen tvil om… Ingen av dem er troende til å ville synge duett på karaokebar med Michael Jacksons I Just Can’t Stop Loving You...


Eivind André Evensen