Historisk arkiv

1300 søknader om midler i Polen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Ved søknadsfristens utløp (fristen for første utlysningsrunde 30. november) var over 1300 søknader mottatt av de polske myndigheter. De fleste søknadene er knyttet til miljøområdet, totalt 675.

1300 søknader om midler i Polen

Ved søknadsfristens utløp (fristen for første utlysningsrunde 30. november) var over 1300 søknader mottatt av de polske myndigheter. De fleste søknadene er knyttet til miljøområdet, totalt 675. Listen ser ellers ut som følger:

Helse: 371 søknader
Europeisk kulturminnevern: 108
Schengen-forberedelser: 46
Kompetanseutvikling: 43
Forskning: 40
Regionalpolitikk og grenseoverskridende samarbeid: 7
Faglig bistand til implementering av EU-lovgivning: 4

Polske myndigheter arbeider nå med å få oversikt over søknadene. Det understrekes fra Focal Point at tallene ikke er endelige. Mer detaljert informasjon vil foreligge i løpet av kort tid. Det pekes imidlertid på at søknadene tilsammen beløper seg ikke bare til mer enn utlysningen i denne runden, men til mer enn den samlete allokeringen for Polen over fem år. Dette foreløpige overslaget indikerer at pågangen er større under EØS-finansieringsordningene enn for EUs strukturfond, hvor det i Polen for hele den aktuelle perioden (2004 - 2006) er søkt om et beløp som tilsvarer ca. 144 prosent av utlyste midler.

Det foreligger foreløpig ingen oversikt over hvor mange av søknadene som har en norsk partner.