Historisk arkiv

EØS-midler utlyst i Latvia

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Latvia har gjort over 130 millioner kroner tilgjengelig i landets førstes utlysning av EØS-midler til enkeltprosjekter. I tillegg arbeides det med å etablere flere fond og programmer.

EØS-midler utlyst i Latvia

Latvia har gjort over 130 millioner kroner tilgjengelig i landets første utlysning av EØS-midler til enkeltprosjekter innenfor en rekke innsatsområder.

Utlysningen gjelder prosjekter innen områdene miljø og bærekraftig utvikling, kulturarv, helse, barn med særlige behov, utvikling av menneskelige ressurser, justissektoren og regional utvikling. Søknadsfristen er 5. mars 2007.

Latvia kommer til å ha ytterligere én utlysning av EØS-midler for enkeltprosjekter, sannsynligvis i slutten av 2007. For prosjekter som skal bidra til Latvias forberedelser til å inngå i Schengen-samarbeidet utlyses midler separat. Denne utlysningen begrenses til de myndighetsinstanser som er relevante i denne sammenheng.

I tillegg arbeides det med å etablere flere fond i Latvia under EØS-midlene, blant annet fond for frivillige organisasjoner, forskningsfond, stipendfond og fond for ekspertutveksling. Det arbeides også med å opprette programmer, blant annet et program for grenseoverskridende samarbeid. Utlysning av midler vil skje etter hvert som fond og programmer etableres. De første ventes å bli operative i løpet av våren 2007.

Mer informasjon finnes på www.eeagrants.lv (engelsk og latvisk)