Historisk arkiv

EØS/EFTA-kommentarer til EUs Grønnbok om energi

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Generelle norske kommentarer til Grønnboken ble overlevert EUs energikommisær Piebalgs av Norges EU-ambassadør Oda Sletnes i Brussel den 22. september. Samtidig ble felles EØS/EFTA-kommentarer (fra Norge, Island og Liechtenstein) til Grønnboken oversendt Kommisjonen. Disse kommentarene går spesifikt på de deler av Grønnboken som er av relevans for EØS-samarbeidet på området, og som kan danne grunnlag for ny EU-lovgivning, politikkutforming og programaktiviteter. (02.10.06)

EØS/EFTA-kommentarer til EUs Grønnbok om energi

Generelle norske kommentarer til Grønnboken ble overlevert EUs energikommisær Piebalgs av Norges EU-ambassadør Oda Sletnes i Brussel den 22. september. Kommentarene er lagt ut på OEDs hjemmesider på Odin.

Samtidig ble felles EØS/EFTA-kommentarer (fra Norge, Island og Liechtenstein) til Grønnboken oversendt Kommisjonen. Disse kommentarene går spesifikt på de deler av Grønnboken som er av relevans for EØS-samarbeidet på området, og som kan danne grunnlag for ny EU-lovgivning, politikkutforming og programaktiviteter. De kommer i tillegg til de nasjonale kommentarene fra disse landene.

EØS/EFTA-landene uttaler her bl.a. at det fortsatt er rom for forbedringer i videreføringen av det indre energimarkedet som disse landene er fullt integrert i gjennom EØS-avtalen. De støtter Grønnbokens grunnholdning om at det fortsatt skal være opp til det enkelte medlemsland å bestemme hvilke energiformer man ønsker å satse på. Videre pekes det på betydningen av effektiv bruk av og satsing på fornybar energi og energiutvinning og -lagring, med sikte på å dempe virkningene av klimaforandring. Kommentarene fokuserer også på betydningen av forskning og innovasjon, og EØS/EFTA-landenes interesse og muligheter for å delta i utformingen av prosjekter og tiltak i den videre utvikling på disse områder i kraft av våre rettigheter i EØS-avtalen.

Les kommentarene her