Historisk arkiv

Norge nummer to på ESAS resultattavle

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

ESAs halvårlige resultattavle ble offentliggjort 18. juli. Dette er en oversikt over hvor raskt EU-landene og EØS/EFTA-landene gjennomfører direktiver som gjelder det indre marked. Oversikten gjengir situasjonen i slutten av mai 2006. Resultattavlen viser at Norge ligger på annenplass blant de 28 EFTA/EU-landene. (24.07.06)

Norge nummer to på ESAS resultattavle

ESAs halvårlige resultattavle ble offentliggjort 18. juli. Dette er en oversikt over hvor raskt EU-landene og EØS/EFTA-landene gjennomfører direktiver som gjelder det indre marked. Oversikten gjengir situasjonen i slutten av mai 2006.

Resultattavlen viser at Norge ligger på annenplass blant de 28 EFTA/EU-landene. Danmark er på førsteplass, mens Kypros og Ungarn er på tredje og fjerdeplass. Norges EFTA-partnere Island og Liechtenstein er på henholdsvis 17. og 22. plass.

Den prosentvise andelen av direktiver som ikke er gjennomført innen fristen, er for Norges vedkommende 0,6%. På forrige resultattavle i februar i år var Norge på fjerdeplass med et gjennomføringsunderskudd på 0,8%.

Norge har vært i tetsjiktet på ESAs resultattavle i de siste fire årene. Korrekt og rettidig gjennomføring av direktiver innlemmet i EØS-avtalen er av stor betydning for norske bedrifters konkurransesituasjon og for å sikre rettighetene til norske borgere som reiser, studerer, bor eller arbeider i EØS-området.

Se EFTAs pressemelding