Historisk arkiv

Vellykket årlig møte med Ungarn

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Det første årlige møtet med Ungarn under EØS-midlene fokuserte blant annet på første utlysning av prosjektmidler og økt bilateralt samarbeid mellom Ungarn og Norge.

Vellykket årlig møte med Ungarn

Det første årlige møtet med Ungarn under EØS-midlene ble gjennomført 26. september 2006. Møtet fokuserte blant annet på første utlysning av prosjektmidler og økt bilateralt samarbeid mellom Ungarn og Norge.

Den norske delegasjonen ble ledet av statssekretær Liv Monica Bargem Stubholt i Utenriksdepartementet. Årsmøtet fokuserte i stor grad på første utlysning av prosjektmidler, utvelgelsen av innkomne prosjektsøknader samt styrking av det konkrete, bilaterale samarbeidet mellom Norge og Ungarn under EØS-midlene.

De utvalgte prosjektene fra første utlysningsrunde ventes oversendt giversiden for vurdering og godkjenning i oktober 2006.

Statsskretær Stubholt understreket at arbeidet med ordningene nå er kommet inn i en avgjørende fase for Ungarn og for giverlandene. I det kommende året vil resultater bli synlige for publikum og man får konkrete prosjekter å evaluere.

Stubholt benyttet møtet til å understreke betydningen av at de horisontale hensyn - styrking av bilaterale forbindelser, godt styresett, likestilling og bærekraftig utvikling - ble ivaretatt i gjennomføringen av ordningene.

I forbindelse med årsmøtet hadde statssekretær Stubholt også bilaterale samtaler med statssekretær Mártha Hórvath og statssekretær Gábor Iván i ungarsk UD, samt leder av National Development Agency, Gordon Bajnai. Tema for disse samtalene var den innenrikspolitiske situasjonen og særlig de siste dagers hendelser i Budapest samt energi, EØS, europapolitiske spørsmål og relasjonene med nabolandene i Øst-Europa.