Historisk arkiv

Rapport fra konferanse om biologisk mangfold

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Konferansen om biologisk mangfold og bærekraftig utvikling i Oslo i november 2006 fokuserte blant annet på hvordan biologisk mangfold faller inn under EØS-midlene og muligheter for prosjekter innenfor dette området. Rapport og presentasjoner er nå tilgjengelig. (25.01.07)

Konferanse om biologisk mangfold

Direktoratet for Naturforvaltning i samarbeid med Miljøverndepartementet arrangerte 23. - 24. november en konferanse om biologisk mangfold og bærekraftig utvikling. Konferansen fokuserte på hvordan biologisk mangfold faller inn under EØS-finansieringsordningene, samt skape interesse for og se muligheter for prosjekter innenfor dette området.

Det ble også vektlagt hva slags kompetanse man kan bidra med fra norsk side. Konferansen ble støttet økonomisk av Utenriksdepartementet.

Rapport og presentasjoner finnes på hjemmesiden til Direktoratet for naturforvaltning.

Representanter for miljøverndepartementene og nasjonal koordinerende myndighet i mottakerlandene Estland, Latvia, Litauen, Polen, Ungarn, Slovakia, Tsjekkia og Slovenia deltok. I tillegg var det invitert en rekke norske aktører på biodiversitetsområdet som Norsk institutt for naturforskning, og nasjonale og internasjonale NGO'er som WWF og IUCN.


Direktør Ladislav Miko, Europakommisjonens generaldirektorat for miljø, svarer på spørsmål fra salen etter sitt åpningsinnlegg.

Det var enighet om å se nærmere på muligheten for å arrangere et nytt seminar om de ulike finansieringsordningene for miljøvern i Europa.

En stor andel an EØS-midlene går til miljø- og kulturarvprosjekter. Det er et ønske at EØS-midlene resulterer i mange gode prosjekter innen bevaring av naturens mangfold i de nye EU-landene. Eksempler på prosjekter som kan støttes er kunnskaps- og kompetanseheving på naturforvaltningsområdet, opprettelse av Natura 2000-områder og bærekraftig forvaltning av skog.

Flere norske fagmiljøer kan bistå i prosjekter innen biologisk mangfold, blant annet forsknings- og forvaltningsinstitusjoner og frivillige organisasjoner.


Aktuelle lenker:

Publisert: 24.11.2006, oppdatert 25.1.2007