Historisk arkiv

Status for EØS-midlene per 1. august 2006

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Midler for nær tre milliarder kroner til enkelt-prosjekter er gjort tilgjengelig gjennom 13 utlysninger i ti land. 160 søknader er sendt til sekretariatet i Brussel for vurdering, etter først å ha blitt evaluert og prioritert nasjonalt.

Status for EØS-midlene per 1. august 2006

Midler for nær tre milliarder kroner til enkeltprosjekter er gjort tilgjengelig gjennom 13 utlysninger i ti land. 160 søknader er sendt til sekretariatet i Brussel for vurdering, etter først å ha blitt evaluert og prioritert nasjonalt.

Utlysning av EØS-midler har så langt resultert i til sammen 3057 søknader fra de ni utlysningene som til nå er ferdigstilt. Samlet søknadsbeløp for disse utlysningene har i snitt vært mer enn ti ganger høyere enn de utlyste midlene.

I løpet av høsten 2006 forventes det en videre økning av antall søknader som sendes inn for vurdering, samt en kraftig økning i antall godkjente søknader. Alle mottakerland, med unntak av Hellas, Latvia og Kypros har hatt utlysning av EØS-midler.

Kalender over planlagte utlysninger finnes på hjemmesiden til EØS-midlene.

Opprettelse av fond
Til sammen er det satt av ca 1,3 milliarder kroner til ulike fond under EØS-midlene. Av dette er nesten 570 millioner kroner øremerket NGO-sektoren. Følgende fond er så langt godkjent:

Polen:
Fond for faglig bistand til gjennomføring av finansieringsordningene (mars 2006) – 78 millioner kroner

Tsjekkia:
NGO-fond (juni 2006) – 29 millioner kroner
Stipendfond (juli 2006) – 20 millioner kroner

Slovakia:
Fond for faglig bistand til gjennomføring av finansieringsordningene
(mars 2006) – 10 millioner kroner

EØS-midlene består av to finansieringsordninger – den norske finansieringsordningen og EØS-finansieringsordningen. Ordningene ble opprettet i forbindelse med at EU ble utvidet med ti nye land i mai 2004.

[Mer om EØS-midlene]


Aktuelle lenker: