Historisk arkiv

Positiv omtale av EØS-midlene i ny rapport

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

EØS-finansieringsordningene får positiv omtale i en ny rapport som sammenligner bruken av EØS-midler på miljøområdet med EUs egne finansieringsordninger. Rapporten er skrevet av Fridtjof Nansens Institutt på oppdrag av Miljøverndepartementet.

Positiv omtale av EØS-midlene i ny rapport

FNIEØS-finansieringsordningene får positiv omtale i en ny rapport som sammenligner bruken av EØS-midler på miljøområdet med EUs egne finansieringsordninger. Rapporten er skrevet av Fridtjof Nansens Institutt på oppdrag av Miljøverndepartementet.

Første del av rapporten er en oversikt over ulike typer miljøfinansiering i Sentral-Europa, med særlig fokus på Polen, Ungarn og Tsjekkia. Andre del er en diskusjon av hvordan EU- og EØS-midler forholder seg til hverandre og til de reelle miljøutfordringene i disse landene.

Rapporten konkluderer blant annet med at populariteten til EØS-midlene innen miljøsektoren tyder på at ordningene er størrelsesmessig kompelementære til EUs strukturfond. I tillegg har trolig også EØS-midlene blitt populære på grunn av god markedsføring i en tid hvor EUs finansiering har vært preget av usikkerhet i overgangsfasen til nye langtidsbudsjett fra 2007.

Etablering av NGO-fond og forskningsfond ser ut til å bli en særs viktig måte å spre EØS-midler bredt i samfunnet, heter det i rapporten.

Les hele rapporten på hjemmesiden til Fridtjof Nansens Institutt (pdf)

Aktuell lenke: