Historisk arkiv

Seminar om e-forvaltning i kommunesektoren

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Et seminar om bedre utnyttelse av IKT i kommunesektoren ble arrangert i Litauen i desember 2006. Dette er et område hvor det kan være aktuelt å søke finansiering fra EØS-midlene til samarbeidsprosjekter på lokalt nivå mellom Litauen og Norge.

Seminar om e-forvaltning i kommunesektoren

Et seminar om bedre utnyttelse av IKT i kommunesektoren ble arrangert i Litauen i desember 2006. Dette er et område hvor det kan være aktueltå søke finansiering fra EØS-midlene til samarbeidsprosjekter på lokalt nivå mellom Litauen og Norge.

KS og ambassaden i Vilnius arrangerte seminaret i samarbeid med Litauens kommuneorganisasjon. De fleste deltagerne på seminaret kom fra landets kommuner, men det deltok også representanter for blant annet finansministeriet, innenriksministeriet, parlamentet og regjeringens komité for utvikling av informasjonssamfunnet. Fra KS deltok personer som har vært engasjert i utvikling av e-kommunetjenester i Norge.

Seminardeltagerne ble orientert om EØS-finansieringsordningenes muligheter. I Litauen vil det bli opprettet to EØS-finansierte fond for støtte til prosjekter på lokalt og regionalt nivå. Det ene er et fond for erfaringsutveksling og styrking av samarbeid mellom partnere på lokalt og regionalt nivå i Litauen og Norge.

Det andre er et fond for styrking av regionale og lokale myndigheters administrative kapasitet og tjenestetilbud. Disse fondene kan være aktuelle som finansieringskilder også for prosjekter knyttet til utvikling av e-kommunetjenester.

Representanter for KS og fylkesadministrasjonen i Šiauliai presenterte erfaringer fra innføring av e-kommunetjenester i Norge og i Litauen, og aktuelle samarbeidsmuligheter på dette området ble diskutert.