Historisk arkiv

EØS-MIDLENE:

Forlenget utlysning av EØS-midler i Ungarn

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Europaportalen

Ungarn har i samarbeid med giverlandene besluttet å forlenge fristen for den siste utlysningen av EØS-midler til enkeltprosjekter. Hovedårsaken er å kunne gi mer tid til utvikling av partnerskap.

Den nye søknadsfristen er satt til 24. september 2007. Den siste utlysningen av EØS-midler til enkeltprosjekter i Ungarn er på minimum 45 millioner euro.

Ungarn har innført nye prinsipper for å forenkle søknadsprosessen. Det er blant annet innført en to-trinns søknadsprosess. Først innsendes en prosjektskisse på eget søknadsskjema. Blant de innkomne skissene velges det ut rundt 150 prosjektskisser som inviteres til å sende inn en fullverdig søknad. 

Såkornfond
Det opprettes også et eget såkornfond på 450 000 euro i Ungarn. Tre grupper er søkeberettiget til disse midlene:

1) ungarske frivillige organisasjoner (NGO’er)

2) søknader med en bilateral komponent. Kun ungarsk part har anledning til å søke

3) søkere som kommer fra de fattigste områdene i Ungarn, i henhold til et eget ungarsk "Government Decree". Søknad om såkornsmidler må fremgå av prosjektskissen.

Midlene er ment å dekke kostnader ved utarbeidelse av fullstendig søknad.

Poeng for partnerskap
Den nye to-trinns prosessen tar mål av seg å styrke den bilaterale dimensjonen med EØS-midlene i Ungarn. Prosjekter med partner fra de tre giverlandene kan få inntil 10 av 100 poeng, avhengig av partnerskapets egenskaper. Intensjonsavtale (Letter of Intent) gir 4 poeng.

Mer informasjon: