Historisk arkiv

EØS-MIDLENE

NGO-fondet i Estland lanseres

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Europaportalen

22. november lanseres et fond for frivillige organisasjoner i Estland. NGO-fondet finansieres i hovedsak av Norge gjennom EØS-midlene. Norske organisasjoner inviteres til å delta på en konferanse i Tallinn i forbindelse med lanseringen.

NGO-fondet i Estland er på 2,3 millioner euro. Fondet vil bli forvaltet av Open Estonia Foundation. Det har tre fokusområder hvor estiske frivillige organisasjoner, inklusiv arbeidslivets parter, kan søke om støtte til prosjekter:

  • Demokrati og utvikling av det sivile samfunn
  • Miljø og bærekraftig utvikling
  • Sosial integrasjon og lokal utvikling

Det er kun frivillige organisasjoner i Estland som kan søke om støtte fra fondet, men norske organisasjoner og institusjoner kan gjennom etablering av samarbeidsprosjekt og partnerskap bidra med verdifull kompetanse.

Konferanse i Tallinn
Fondet lanseres i Tallinn 22. november under "V Estonian Civil Society Conference".  Fra norsk side deltar blant annet statssekretær Elisabeth Walaas fra Utenriksdepartementet. Konferansen arrangeres av Network of Estonian Non-profit Organisations (NENO). Tema for årets konferanse er "Good citizen - a Project or a Lifestyle?" Mer informasjon om konferansen er tilgjengelig på NENOs hjemmeside.

Den Norske Helsingforskomitè koordinerer i samarbeid med Utenriksdepartementet og den norske ambassaden i Tallinn norske organisasjoner deltakelse på konferansen som arrangeres i forbindelse med lanseringen av fondet.

Mer informasjon på Helsingforskomiteens hjemmeside. Påmeldingsfrist 8. november.