Historisk arkiv

EØS-MIDLENE:

Norsk-polsk seminar om regional utvikling

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Europaportalen

Som en del av EU-kommisær Danuta Hübners tredagersbesøk til Norge i slutten av juni møttes representanter fra EU-kommisjonen, Polen og Norge til et seminar om regional utvikling og kapasitetsbygging. Seminaret fant sted om bord på Hurtigruteskipet M/S Polarlys.

Som en del av EU-kommisær Danuta Hübners tredagersbesøk til Norge i slutten av juni møttes representanter fra EU-kommisjonen, Polen og Norge til et seminar om regional utvikling og kapasitetsbygging. Seminaret fant sted om bord på Hurtigruteskipet M/S Polarlys på strekningen mellom Harstad og Svolvær.


Statssekretær Liv Monica Bargem Stubholt i samtale med regionalkommisær Danuta HübnerMålsetningen med seminaret var å utvide samarbeidet mellom de ulike EU-fondene og EØS-finansieringsordningene, samt å styrke polsk-norsk samarbeid innen regional utvikling.

Koordinering og samarbeid
Seminaret inkluderte innlegg av regionalkommisær Danuta Hübner, kommunal- og regionalminister Åslaug Haga og statssekretær Liv Monica Bargem Stubholt i Utenriksdepartementet. Blant temaene som ble diskutert var policyspørsmål innen regional- og lokalutvikling og muligheter for nærmere koordinering og samarbeid.

Dette gjelder spesielt for tiltak finansiert av EUs strukturfond og EØS-midlene hvor om lag 97 prosent finansieres av Norge. Selv om Norge ikke er medlem av EU, bidrar Norge med betydelige midler gjennom disse ordningene til europeisk samarbeid blant annet innen regionalutvikling.

Kommunesektoren
Polen er det største mottakerlandet av EØS-midler. Gjennom finansieringsordningene vil en styrke samarbeidet mellom Polen og Norge innen kommunal sektor. Det skjer blant annet ved et prosjektsamarbeid mellom KS og den polske søsterorganisasjonen. Disse deltok også på seminaret i slutten av juni.

Klikk her for å lese et sammendrag fra konferansen.