Historisk arkiv

EØS-MIDLENE

Vellykket kulturarvseminar i Tsjekkia

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Europaportalen

Som ledd i arbeidet for å sikre at EØS-midlene bidrar til å styrke de bilaterale forbindelsene mellom Norge og Tsjekkia, ble det avholdt et partnerskapsseminar om bevaring av europeisk kulturarv i Praha i begynnelsen av oktober. Statssekretær Halvard Ingebrigtsen fra Kultur- og kirkedepartementet deltok fra norsk side.

Som ledd i arbeidet for å sikre at EØS-midlene bidrar til å styrke de bilaterale forbindelsene mellom Norge og Tsjekkia ble det avholdt et partnerskapsseminar om bevaring av europeisk kulturarv i Praha i begynnelsen av oktober.

Fra pressekonferansen under kulturarvseminaretRiksantikvaren, det tsjekkiske kulturdepartement og Norges ambassade i Praha var ansvarlig arrangør for seminaret den 9. oktober. Seminaret ble åpnet av kulturminister Václav Jehlicka og statssekretær Halvard Ingebrigtsen i Kultur- og kirkedepartmentet.

I seminarets åpningsinnlegg vektla kulturminister Jehlicka den positive oppmerksomhet som var skapt rundt EØS-midlene i Tsjekkia og betydningen den norske støtten har for tsjekkisk kultursektor. I følge Jehlicka representerte dette en bro mellom de to land som ville bestå i form av varig samarbeid lenge etter at arbeidet med ordningene er avsluttet.

Statssekretær Ingebrigtsen vektla på sin side den store bredden i prosjektene og de muligheter som åpnet seg for tettere samarbeid mellom Norge og Tsjekkia på kultursiden. Seminardeltakerne ble deretter delt opp i tematiske arbeidsgrupper som drøftet konkrete samarbeidsmuligheter.

Les mer og se bilder fra seminaret på hjemmesiden til Riksantikvaren.

En stor andel av EØS-midlene går til kulturarvprosjekter. Dette er områder hvor Norge kan bidra med kompetanse. Et av de godkjente kulturarvprosjektene i Tsjekkia er et samarbeidsprosjekt med Maihaugen.