Historisk arkiv

EØS-MIDLENE:

Såkornfond etableres i flere mottakerland

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Det polske såkornfondet ble en suksess. Over hundre søknader ble innvilget. Nå lanseres det såkornfond i Tsjekkia, Latvia og Litauen for å stimulere til utvikling av gode samarbeidsprosjekter mellom Norge og mottakere av EØS-midlene.

Det polske såkornfondet ble en suksess. Over hundre søknader ble innvilget. Nå lanseres det såkornfond i Tsjekkia, Latvia og Litauen for å stimulere til utvikling av gode samarbeidsprosjekter mellom mottakerlandene og Norge.

  • Tsjekkia har gjort såkornmidler for til sammen 560.000 euro tilgjengelig i forbindelse med den tredje utlysningen av EØS-midler til enkeltprosjekter. Les mer her.

  • Litauen har gjort såkornmidler for til sammen 566.000 euro tilgjengelig i forbindelse med neste utlysning av EØS-midler til enkeltprosjekter. Les mer her.

  • Latvia har gjort såkornmidler for 526.000 euro tilgjengelig i forbindelse med andre utlysning av EØS-midler til enkeltprosjekter. Les mer her.

Sukess i Polen
Det var stor interesse for det polske såkornfondet. 115 prosjekter var innvilget da søknadsfristen gikk ut i midten av februar. Telemedisinprosjekter, kulturminnevernprosjekter og miljøprosjekter er blant søknadene som har fått støtte. Både norske institusjoner og frivillige organisasjoner er representert. Norske kommuner og private bedrifter er også partnere i flere prosjekter.