Historisk arkiv

EØS-MIDLENE

Utlysning av prosjektmidler i Bulgaria og Hellas

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Europaportalen

Bulgaria og Hellas har utlyst midler til enkeltprosjekter under EØS-midlene. Det kan søkes om støtte innen blant annet miljø og bærekraftig utvikling, helse og barn og bevaring av europeisk kulturarv.

SofiaI Bulgaria er midlene (om lag 135 millioner kroner) øremerket prosjekter innen innsatsområdene miljø, utvikling av menneskelige ressurser, helse og barn samt bevaring av kulturarv. Det arbeides i tillegg med å opprette et eget fond for frivillige organisasjoner og et stipendfond for utveksling av studenter og lærere.

I Hellas er midlene (om lag 300 millioner kroner) øremerket innsatsområdene miljø og bærekraftig utvikling, utvikling av menneskelige ressurser, bevaring av europeisk kulturarv, helse og barn. I tillegg er 27 millioner kroner øremerket akademisk forskning innen de samme områdene.

Mer informasjon om utlysningene finnes på EØS-midlenes hjemmeside: www.eeagrants.org. Her finnes også en oversikt over aktuelle utlysninger av EØS-midler i alle mottakerlandene.

EØS-midlene går til prosjekter i mottakerlandene, og det er aktører i mottakerlandene som kan søke. Norske aktører kan delta som samarbeidspartner i prosjektene. En veiledning for potensielle norske samarbeidspartnere finnes nå på Europaportalen.

Norge bidrar i tillegg med om lag 160 millioner kroner til Bulgaria gjennom et bilateralt samarbeidsprogram. Her kan norske aktører delta som samarbeidspartner, og også selv stå som søker. Disse midlene forvaltes av Innovasjon Norge. For mer informasjon, se: www.norwaygrants.org.