Historisk arkiv

EØS-MIDLENE

Kulturutvekslingsfondet mottar søknader nå

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Europaportalen

Fondet som støtter samarbeidsprosjekter mellom Polen og Norge innen kulturfeltet tar nå imot søknader. Fondet har fokus på musikk, scenekunst, kulturarv, visuell kunst, litteratur og arkiv.

Kulturutvekslingsfondet i Polen er på om lag 35 millioner kroner. Det finansieres i hovedsak av Norge gjennom EØS-midlene, og er enestående i sitt slag under disse ordingene.

Om lag 40 norske organisasjoner deltok under lanseringen av kultutvekslingsfondet i Polen i febaruar 2008. Foto: Lars-Erik Hauge/UD

40 representanter for norske organisasjoner deltok under lanseringen av kulturturutvekslingsfondet i Warszawa i februar 2008. Det er stor interesse i Polen for å samarbeide med Norge. Foto: Lars-Erik Hauge/UD.


Slik finner du en partner
Første utlysningsrunde av midler har søknadsfrist 16. juni 2008. Det er opprettet en egen database på fondets hjemmeside hvor norske organisasjoner som ønsker prosjektsamarbeid kan registrere seg. Her er det også mulig å søke etter en partner i Polen.

Hensikten med det polske fondet er å støtte kulturell utveksling i form av samarbeidsprosjekter mellom polske søkere og deres partnere i Norge, Island eller Liechtenstein. Det overordnede målet er å styrke dialogen og det kulturelle samarbeidet. Fondet vil støtte både eksisterende og nye partnerskap.

Egen hjemmeside
Det er polske institusjoner, organisasjoner og kulturaktører som kan søke om midler fra fondet. Alle søkere må samarbeide med minst én partner fra et av giverlandene for å komme i betraktning. Prosjektene kan gjerne initieres av norske aktører. Støtte gis til enkeltprosjekter fra 10.000 til 250.000 euro.

Mer informasjon på hjemmesiden til Kulturutvekslingsfondet  i Polen.

Du kan også henvende deg til Kultur – og kirkedepartementet som er kontaktpunkt for fondet i Norge: kulturutvekslingsfondet@kkd.dep.no